Kjernejournal

Nå får også innbyggarane i Telemark kjernejournal. Der får helsepersonell rask tilgang til viktige opplysningar om pasienten. Det kan vere avgjeranade når tida er knapp.

Under finn du informasjon som er sendt ut frå Direktoratet for ehelse.  I tillegg kan du lese meir i denne brosjyren.

Nå kommer kjernejournal til Telemark og Vestfold!

1.mars vil alle innbyggere i Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud samt Asker og Bærum få kjernejournal. Da har alle innbyggere i Norge fått kjernejournal.

Kjernejournal – samler viktige opplysninger

Kjernejournal gir helsepersonell rask tilgang til viktige opplysninger om pasienten. Det kan være avgjørende når tiden er knapp

I dag deles ikke alltid helseopplysninger mellom ulike behandlingssteder. Det som står om pasienten i fastlegens journalsystem er ofte ikke tilgjengelig for andre behandlingssteder. I kjernejournal får fastlegen, helsepersonell på sykehus, legevakten og spesialister tilgang på lik og oppdatert informasjon om pasienten.

Når det haster å få tak i opplysninger, kan kjernejournal være til stor hjelp.

- Kjernejournal kan gi pasientene bedre behandling og i ytterste konsekvens redde liv.

Helsenorge.no – den offentlige helseportal

Innbyggerne finner sin kjernejournal ved å logge seg på med elektronisk ID på helsenorge.no.

Oppfordring til innbyggerne er å gå inn på helsenorge.no for å se på sin egen kjernejournal og legge inn relevante opplysninger. Har man en alvorlig lidelse eller sykdom bør man snakke med legen om dette bør registreres i kjernejournal

Kort om kjernejournal

• kjernejournal samler viktige helseopplysninger om pasienten, slik som f.eks. fastlegen, nærmeste pårørende, adresse, legemidler, sykehusbesøk og alvorlige allergier/sykdommer.
  • kjernejournal henter opplysninger både fra offentlige registre, behandlende lege og det pasienten selv legger inn.
  • Legen registrerer kritisk informasjon (alvorlige sykdommer/ tilstander/allergier)
  • Pasienten  finner sin kjernejournal på helsenorge.no.
  • Pasienten kan reservere seg  ved å logge seg inn på helsenorge.no, klikke på kjernejournal, gå til innstillinger.

Mer informasjon?